1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Anthurium Arrow (Flamingoplant) 40 cm

Anthurium Arrow (Flamingoplant) 40 cm

23.69

De Anthurium Jungle King is een echte jungle plant.

Hoogte: ±40 cm
Potmaat: Ø 12 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Anthurium Arrow is bijzonder door zijn puntige pijlvormige bladeren en hoge luchtwortels. De donkergroene bladeren glanzen alsof ze voorzien zijn van een laklaagje. Het is een oersterke volle bladplant, hij blijft groen en krijgt in tegenstelling tot de normale Anthurium geen bloemen. De Anthurium wil graag veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Bij teveel direct zonlicht kunnen de bladeren verbranden. Zet de plant op een tochtvrije plek en niet direct naast de verwarming. Ideale temperatuur is tussen de 20-25°C. Deze plant doet het ook heel goed in de badkamer, omdat de plant van een hoge luchtvochtigheid houdt.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Anthurium Arrow nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. Houd de Anthurium altijd licht vochtig, maar zorg dat hij niet met zijn wortels in het water staat. Geef regelmatig kleine hoeveelheden water. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer. In de wintermaanden mag de grond af en toe een beetje uitdrogen.
# Sproeien
De Anthurium Arrow houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze planten regelmatig met lauw water. Zeker in de winter met de verwarming aan. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Anthurium Arrow kan je vanaf de lente en zomer één keer per maand extra voeding geven. In de herfst en winter is het overbodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Anthurium Arrow kan je één keer in de twee jaar verpotten of wanneer de pot te klein wordt. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Knip de oude en verkleurde bladeren van de Anthurium Arrow af. Dan kan de plant meer energie geven aan nieuw blad.
# Giftig
 De Anthurium Arrow is giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen. Bij inname van de plant kan misselijkheid of braken het gevolg zijn.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Anthurium Arrow is een zeer luchtzuiverende plant. De plant kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Anthurium in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!

Deze Anthurium Arrow komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden. 


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu