1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Ananasplant (Bromelia Ananas Champaca) 55 cm – 2 stuks

Ananasplant (Bromelia Ananas Champaca) 55 cm – 2 stuks

34.95

De Ananasplant wordt ook wel de Anti-snurkplant genoemd.

Hoogte: 55 cm
Potmaat: Ø 14 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Ananasplant heeft lange puntige bladeren. Vanuit het midden van de plant groeit de ananasvrucht. Deze kleine ananasvrucht zorgt voor wat extra kleur en geur in huis. De Ananasplant is er één uit de Bromelia familie. Hij wordt daarom ook wel Bromelia Ananas Champaca genoemd. En niet geheel onbelangrijk, de Ananasplant kan ook nog helpen tegen snurken en wordt daarom ook wel Anti-snurkplant genoemd. Van oorsprong komt deze plant uit het zuiden van Brazilië en Paraguay. De Sierananas staat graag op een lichte- tot halfschaduw plek, vermijd direct zonlicht. In de volle zon wordt de vrucht namelijk heel snel rijp en als de vrucht rijp is, sterf de plant. Ideale temperatuur is tussen de 15-25°C. Deze plant geeft ’s nachts meer zuurstof af dan overdag, dus een perfecte plant voor de slaapkamer! Profiteer van onze Plantada deal!

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Ananasplant nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. Geef de Sierananas pas water, zodra de potgrond is opgedroogd. Geef water in het hart van de plant, dit dient als reservoir. Zorg dat daar altijd een laagje water in staat. In de zomer geef je jouw Ananasplant meer water dan in de winter.
# Sproeien
De Ananasplant houdt niet echt van een hoge luchtvochtigheid, maar besproei deze plant wel regelmatig met lauw water. Dit helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
De Ananasplant heeft geen extra plantenvoeding nodig.
# Verpotten
Het is niet nodig om de Sierananas te verpotten. Als de plant is uitgebloeid (3 tot 6 maanden) sterft hij helaas af.
# Snoeien
De Sierananas snoeien is niet nodig. Maar je mag natuurlijk wel altijd de lelijke bladeren wegknippen.
# Giftig
De Sierananasplant is niet giftig, maar de kleine ananasvrucht is niet bedoeld om te eten.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. Er zijn aanwijzingen dat de Ananasplant meer zuurstof produceert dan andere kamerplanten. Maar dat hij ook ’s nachts meer zuurstof afgeeft dan overdag. Een perfecte plant voor de slaapkamer dus!
# Ziektes en problemen
Een Ananasplant in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welk insect het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
Groeit jouw Ananasplant en/of de ananas niet? Dan staat de plant vaak te donker.

Deze Ananasplant komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu