1. Home
  2. /
  3. Sansevieria
  4. /
  5. Amazone mix – Ficus Ginseng, Pachira, Sansevieria en Yucca 35 cm in Two Tone keramiek

Amazone mix – Ficus Ginseng, Pachira, Sansevieria en Yucca 35 cm in Two Tone keramiek

48.99

Met deze Amazone mix breng je de sfeer van deze bekende jungle in huis.

Hoogte: ±35 cm
Potmaat: Ø 13 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Kan je moeilijk kiezen? Wij hebben nu deze kamerplanten mix voor je! Deze mix bestaat uit vier verschillende groene kamerplanten in mooie keramiek potten. Deze kamerplanten zijn sterke kamerplanten met een mooie sierwaarde. Ze blijven het hele jaar groen en geven jouw interieur direct een groene boost. Een leuk en duurzaam cadeau! Leuk om te geven, leuk om te krijgen.

Ficus Ginseng
Deze mooie Ficus Microcarpa Ginseng heeft een grillig gevormde luchtwortel, waaraan stevige ovale blaadjes groeien. De wortels van deze Ficus worden gekweekt in China en Maleisië. Daar groeien ze zo’n vijftien jaar, waarna ze door Nederlandse kwekers worden geïmporteerd. Die kwekers kweken ze vervolgens in de kas af als bonsai-boompje. Een mooie miniatuur van de vertrouwde grote variant. De Ficus staat graag op lichte plek, vermijd direct zonlicht. De Ficus is gevoelig voor plotselinge temperatuurveranderingen, kou en tocht. Ideale temperatuur is tussen de 18-30°C. De grond van de Ficus altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Potgrond mag zeker niet uitdrogen. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer.Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid. Besproei regelmatig met lauw water, dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid (zeker in de winter), het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren. De Ficus is giftig. Het witte sap van de Ficus kan irriterend zijn voor de huid en ogen. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.

Pachira
De Pachira heeft diepgroene langwerpige bladeren. Nieuwe bladeren zijn aan het begin lichtgroen en worden later steeds donkerder en steviger. Ze groeien aan de uiteinden van de stam. De stam is bijzonder, want de dunne stammen zijn samen gevlochten tot één dikke stam. Deze plant is ook bekend als Watercacao, Geldboom of Moneyplant. De Geldboom kan op een lichte- tot halfschaduw plek, vermijd direct zonlicht. Zet de plant ook op een tochtvrije plek.  Ideale temperatuur is tussen de 15-30°C.De Pachira slaat water op in zijn stam. Potgrond mag een langere tijd helemaal uitdrogen, voordat je weer een flinke hoeveelheid water geeft. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Geef ongeveer eens per 3 weken water, in de winter iets minder water geven. De Pachira is een tropische plant en houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren. De Pachira is licht giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.

Sansevieria
De Sansevieria Laurentii heeft lange rechtopstaande groene platte bladeren met een gele rand. De puntige bladeren groeien rechtstreeks uit de grond. De Sansevieria wordt ook wel Vrouwentong genoemd. Het is een onverwoestbare krachtpatser en bovendien weer helemaal hip! Een Sansevieria kan op bijna elke plek staan, veel of weinig licht is geen probleem voor deze plant. Maar vermijd wel de volle en brandende zon. Ideale temperatuur is tussen de 15-25°C. De Sansevieria produceert ’s nachts ook zuurstof, dus prima voor de slaapkamer. Deze klassieker is onverwoestbaar, strak en weer helemaal terug. Door zijn vlezige bladeren en wortelgestel kan de Sansevieria water opslaan. Laat de potgrond helemaal uitdrogen, voordat je hem weer een klein beetje water geeft. In de zomer eens per twee weken en in winter kan de plant wel 6 weken zonder water. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Deze plant kan goed tegen wat drogere lucht. Besproei wel regelmatig, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook het stof van de bladeren. De Sansevieria is giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.

Yucca
Bij de Yucca Elephantipes groeien de bladeren in de top direct uit de dikke stevige stam. De dikke langwerpige bladeren eindigen in een punt en staan alle kanten op. Deze plant wordt ook wel Palmlelie of Maya boom genoemd. Het is een sterke en zeer stoere plant. Zet de Yuca op een lichte- tot zonnige plek. Omdat de Yucca tegen koelte kan is het een geschikte plant voor in huis, kantoor of horeca. De Yucca heeft weinig water nodig, omdat hij water kan opslaan in zijn stam. in de zomer zal hij iets vaker water nodig hebben, geef water als de bovenlaag van de potgrond droog begint te worden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. In de winter kan deze plant wel 4 tot 6 weken zonder water. Deze plant kan goed tegen wat drogere lucht. Besproei de plant wel regelmatig, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook het stof van de bladeren. Het sap van de Yucca is giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.

Deze kamerplanten mix komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu