Aloë Vera 60 cm

37.95

Dit is een mooie grote Aloë Vera, deze vetplant zorgt meer voor jou dan hij zelf zorg nodig heeft.

Hoogte: ±60 cm
Potmaat: Ø 21 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze grote Aloë Vera heeft dikke vlezige grijsgroene bladeren, waar een gel in zit. Ze groeien in punten vanuit een rozet omhoog. Aan de randen zitten scherpe driehoekige groene tandjes en de onderkant van de bladeren is iets afgerond. Het is een zeer sterke plant die ook heel gemakkelijk in de verzorging is. De Aloë Vera zorgt meer voor jou dan hij zelf zorg nodig heeft. Hij is vooral bekend om zijn desinfecterende, verzachtende en helende werking. Het sap is een populair ingrediënt in cosmetica en huidverzorgingsproducten. Hij kan overal staan, van half in de schaduw tot in de volle zon. Hoe meer zon hoe beter! In de zomer mag hij ook lekker buiten op het terras (niet in de regen). De Aloë Vera produceert ’s nachts ook zuurstof, dus prima voor de slaapkamer!

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Aloë Vera nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De Aloë Vera slaat water op in de bladeren en bestaat voor ruim 99% uit water. Je kan deze plant beter af en toe een flinke hoeveelheid water geven en hem dan een langere tijd overslaan. Tip: Dompel de bodem van deze vetplant om de zoveel tijd onder water. Wacht tot de grond compleet gevuld is met water en laat de plant daarna goed uitlekken. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. In de winter kan deze vetplant zelfs weken zonder water.
# Sproeien
De Aloë Vera kan goed tegen droge, warme lucht. Besproei wel regelmatig, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook het stof van de bladeren.
# Voeding
Het is niet noodzakelijk om de Aloë Vera extra voeding te geven. Als je dit toch wilt geven, gebruik dan voeding voor cactussen.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Aloë groeit langzaam, maar geef hem wel een grotere pot na twee of drie jaar. Dit doe je bij voorkeur in de lente. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.Gebruik wel speciale potgrond voor cactussen en vetplanten. Na het verpotten liever even geen water geven.
# Snoeien
Je kan lelijke bladeren van de Aloë Vera gewoon afknippen. Er zal dan wat sap ontstaan, maar de plant kan zichzelf genezen.
# Giftig
De Aloë Vera is niet giftig, maar het sap van deze plant kan licht laxerend zijn.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. Uit onderzoek blijkt dat de Aloë Vera sterke luchtzuiverende eigenschappen heeft. De plant kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Aloë Vera in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
Vaak groeien er kleine stekjes aan de onderkant van de stam. Verwijder deze, want ze gebruiken veel energie van de hoofdplant. Je kan deze stekjes in een pot met grond doen en zo nieuwe Aloë Vera plantjes kweken.

Deze Aloë Vera komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu