1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Aloë Arborescens (Kandelaar Aloë) in terracotta pot bruin/grijs 45 cm

Aloë Arborescens (Kandelaar Aloë) in terracotta pot bruin/grijs 45 cm

29.95

Deze stoere Aloë Arborescens is een sterke en makkelijke vetplant.

Hoogte: 45 cm
Potmaat: Ø 21 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze stoere Aloë Arborescens (Kandelaar Aloë) heeft dik groengrijs blad en op de randen van het blad zitten zachte kleine stekels. Het gekartelde blad groeit vanuit een basis en is dunner en smaller dan de Aloë Vera. De Aloë Aarborescens komt oorspronkelijk uit het zuidoostelijke deel van zuidelijk Afrika en behoort tot de Liliaceae familie (lelieachtigen). Hij kan overal staan, van half in de schaduw tot in de volle zon. Hoe meer zon hoe beter! In de zomer mag hij ook lekker buiten op het terras (niet in de regen). De Aloë Arborescens produceert ’s nachts ook zuurstof, dus prima plant voor de slaapkamer! Het is een zeer sterke plant die ook heel gemakkelijk in de verzorging is en dubbel zoveel medicinale eigenschappen heeft dan de Aloë Vera.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Aloë Arborescens nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De Aloë Arborescens slaat water op in de bladeren. Je kan deze plant beter af en toe een flinke hoeveelheid water geven en hem dan een langere tijd overslaan. In de winter kan deze vetplant zelfs weken zonder water. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot.
# Sproeien
Deze Aloë Arborescens kan goed tegen droge, warme lucht. Besproei wel regelmatig, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook het stof van de bladeren.
# Voeding
Het is niet noodzakelijk om de Aloë Arborescens extra voeding te geven. Als je dit toch wilt geven, gebruik dan voeding voor cactussen.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Aloë Arborescens groeit langzaam, maar geef hem wel een grotere pot na twee of drie jaar. Dit doe je bij voorkeur in de lente. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond. Deze plant houdt van droge, zanderige grond.
# Snoeien
Je kan lelijke bladeren van de Aloë Arborescens gewoon afknippen. Er zal dan wat sap ontstaan, maar de plant kan zichzelf genezen.
# Giftig
De Aloë Arborescens is licht giftig, het sap van deze plant kan licht laxerend zijn.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. Uit het onderzoek van NASA blijkt dat de Aloë Arborescens sterke luchtzuiverende eigenschappen heeft. Hij zet koolstofdioxide om in zuurstof, beter dan veel andere planten dat kunnen. De plant kan ook zeer effectief schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren.
# Ziektes en problemen
Een Aloë Arborescens in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
Dompel de bodem van deze vetplant om de zoveel tijd onder water. Wacht tot de grond compleet gevuld is met water en laat de plant daarna goed uitlekken.

Deze Aloë Arborescens komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu