1. Home
  2. /
  3. Kantoorplanten
  4. /
  5. Aloë Arborescens (Kandelaar Aloë) 45 in terracotta pot bruin/grijs

Aloë Arborescens (Kandelaar Aloë) 45 in terracotta pot bruin/grijs

29.10

De Aloë Arborescens is sterk en zeer makkelijk.

Hoogte: ±45 cm
Potmaat: Ø 21 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Aloë Arborescens (Kandelaar Aloë) heeft dik groengrijs blad en op de randen van het blad zitten zachte kleine stekels. Het gekartelde blad is dunner en smaller dan de Aloë Vera. Het is een zeer sterke plant die ook heel gemakkelijk in de verzorging is. De Aloë Arborescens zorgt meer voor jou dan hij zelf zorg nodig heeft. Hij is vooral bekend om zijn desinfecterende, verzachtende en helende werking. Het sap is een populair ingrediënt in cosmetica en huidverzorgingsproducten. Hij heeft dubbel zoveel medicinale eigenschappen dan de Aloë Vera. Hij kan overal staan, van half in de schaduw tot in de volle zon. Hoe meer zon hoe beter! In de zomer mag hij ook lekker buiten op het terras (niet in de regen). De Aloë Arborescens produceert ’s nachts ook zuurstof, dus prima plant voor de slaapkamer!

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Aloë Arborescens nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De Aloë Arborescens slaat water op in de bladeren. Je kan deze plant beter af en toe een flinke hoeveelheid water geven en hem dan een langere tijd overslaan. Tip: Dompel de bodem van deze vetplant om de zoveel tijd onder water. Wacht tot de grond compleet gevuld is met water en laat de plant daarna goed uitlekken. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. In de winter kan deze vetplant zelfs weken zonder water.
# Sproeien
Deze Aloë Arborescens kan goed tegen droge, warme lucht. Besproei wel regelmatig, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook het stof van de bladeren.
# Voeding
Het is niet noodzakelijk om de Aloë Arborescens extra voeding te geven. Als je dit toch wilt geven, gebruik dan voeding voor cactussen.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Aloë Arborescens groeit langzaam, maar geef hem wel een grotere pot na twee of drie jaar. Dit doe je bij voorkeur in de lente. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond. Gebruik wel speciale potgrond voor cactussen en vetplanten. Na het verpotten liever even geen water geven.
# Snoeien
Je kan lelijke bladeren van de Aloë Arborescens gewoon afknippen. Er zal dan wat sap ontstaan, maar de plant kan zichzelf genezen.
# Giftig
De Aloë Arborescens is niet giftig, maar het sap van deze plant kan licht laxerend zijn.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. Uit onderzoek blijkt dat de Aloë Arborescens sterke luchtzuiverende eigenschappen heeft. De plant kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Aloë Arborescens in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
Plantada-tip
In de winter krijgt de Aloë Aroberscens mooie oranje bloemen.

Deze Aloë Arborescens komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu