1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Alocasia Zebrina (Olifantsoor) in aardewerk pot met schotel grijs 100 cm

Alocasia Zebrina (Olifantsoor) in aardewerk pot met schotel grijs 100 cm

54.99

Uitverkocht

De Alocasia Zebrina heeft gestreepte stengels die lijken op het patroon van een zebra.

Hoogte: 100 cm
Potmaat: Ø 24 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Alocasia Zebrina heeft prachtige groene hart- tot pijlvormige bladeren. De bladeren hebben scherpe lijnen en zijn niet zo heel groot. Deze plant dankt zijn naam aan de bijzondere en opvallende zebraprint op de stelen. Wanneer de Alocasia nieuw blad aanmaakt, stoot het vaak een oud blad af. De Alocasia wordt ook wel Olifantsoor genoemd. Hij komt van oorsprong uit de tropische oerwouden van Zuidoost-Azië en behoort tot de familie van de Araceae (Aronskelkachtigen). Zet de Alocasia Zebrina op een lichte- tot zonnige plek, maar vermijd te lang direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zet de plant ook op een tochtvrije plek en niet in de buurt van de verwarming. Ideale temperatuur is tussen de 18–25°C. Het is niet de gemakkelijkste plant om te verzorgen.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Alocasia nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. Geef de Alocasia Zebrina regelmatig water. Hij houdt van licht vochtige grond, maar zorg er wel voor dat hij niet met zijn wortels in het water staat. Dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Te veel water in één keer kan ook zorgen voor guttatie (druppeltjes op de bladpunten). In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer.
# Sproeien
Deze Alocasia Zebrina houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Gedurende de lente en zomer kan je de Alocasia Zebrina twee keer per maand voeding geven. In de herfst en winter groeit de Alocasia niet en heeft de plant geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Alocasia Zebrina groeit relatief snel, dus het is verstandig deze plant eens per twee jaar te verpotten. Doe dit bij voorkeur in de lente. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Wanneer de Alocasia nieuwe bladeren vormt kan het zijn dat een ouder blad gaat hangen. Knip het oude blad dan gerust weg. Zo kan de plant al zijn energie in de nieuwe bladeren steken.
# Giftig
De Alocasia Zebrina is licht giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Alocasia Zebrina is licht luchtzuiverend en behoort niet tot top 10 van meest luchtzuiverende kamerplanten. Maar door zijn grote opvallende bladeren is hij altijd in het voordeel qua luchtzuivering ten opzichte van veel andere kamerplanten.
# Ziekte en problemen
Een Alocasia in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
De bladeren van de Alocasia Zebrina zoeken het licht op, regelmatig een kwartslag draaien voorkomt dat de plant scheef groeit.

Deze Alocasia Zebrina komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu