1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Alocasia Cucullata (Olifantsoor) 65 cm in pot Elho Brussels wit

Alocasia Cucullata (Olifantsoor) 65 cm in pot Elho Brussels wit

27.10

De Alocasia Cucullata heeft prachtige grote pijlvormige bladeren.

Hoogte: ±65 cm
Potmaat: Ø 19 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Alocasia Cucullata heeft grote heldergroene bladeren. Deze stevige glanzende bladeren zijn hart- tot pijlvormig en zitten aan lange gladde bladstelen die uit een knol groeien. Vanuit de stengel van een blad groeit een steeds groter nieuw blad. De Alocasia Cucullata kan wel twee meter hoog worden. De Alocasia wordt ook wel Olifantsoor of Reuzentaro genoemd. Zet de Alocasia op een lichte standplaats, maar niet in de volle zon om bladverbranding te voorkomen. Zet de plant ook op een tochtvrije plek en niet in de buurt van de verwarming. Ideale temperatuur is 18 tot 25°C. De Alocasia is helemaal hip op dit moment!

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Alocasia Cucullata nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. Geef de Alocasia regelmatig water. Hij houdt van licht vochtige grond, maar zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Een voordeel van de Cucullata is dat er geen druppels worden gevormd aan de punten van de bladeren (guttatie). Dus deze Alocasia is veilig voor je vloer. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer.
# Sproeien
Deze Alocasia Cucullata houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Gedurende de lente en zomer kan je de Alocasia Cucullata twee keer in de maand voeding geven. In de herfst en winter groeit de Alocasia niet en heeft de plant geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Alocasia Cucullata groeit relatief snel, dus het is verstandig deze plant eens per twee jaar te verpotten. Doe dit bij voorkeur in de lente. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Wanneer de Alocasia een nieuwe blad vormt kan het zijn dat een ouder blad gaat hangen. Knip het oude blad dan ongeveer vijf centimeter van de basis af. Het laatste gedeelte zal afsterven en kan je er later eenvoudig van aftrekken. Zo kan de plant al zijn energie in het nieuw blad steken.
# Giftig
De Alocasia is licht giftig. Het sap is irriterend voor je huid en slijmvliezen. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Alocasia is met zijn grote bladeren een sterk luchtzuiverende plant. Hij kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziekte en problemen
Een Alocasia in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
De bladeren van de Alocasia Cucullata zoeken het licht op, regelmatig een kwartslag draaien voorkomt dat de plant scheef groeit.
# Sierpot
Elho Brussels Rond wit met een matte finish heeft een tijdloos design en past in elk interieur. De pot is gemaakt van gerecycled plastic, met eigen windenergie en ook nog eens 100% recyclebaar. Deze pot is ook 100% waterdicht.

Deze Alocasia Cucullata komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu