1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Alocasia Cucullata 100 cm

Alocasia Cucullata 100 cm

53.49

Deze Alocasia Cucullata is een echte blikvanger. Hij heeft pijlvormige felgroene bladeren met een mooie glans.

Licht luchtzuiverend
Potmaat: Ø 27 cm
Hoogte: +/- 100 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Alocasia Cucullata vormt een mooie groene aanwinst in jouw “Urban jungle”. Deze exotische plant wordt ook wel Olifantsoor genoemd. Dit komt natuurlijk door de enorme bladeren. De felgroene bladeren van deze exotische bladplant zijn pijlvormig en hebben een mooie glans.  Bij teveel water zal de plant druppels laten vallen via de punten van het blad, dit heet guttatie. De Alocasia is een kamerplant die snel groeit. Als een nieuw blad wordt gevormd dan wordt meestal een oud blad afgestoten. Hij geeft een exotische uitstraling aan je woonkamer of kantoor. Met de “Cucullata” haal je een mooie groene kamerplant in huis die een compacte groeiwijze heeft.
Standplaats: De Alocasia Cucullata staat graag op een plek met veel zonlicht. Plaats de plant niet in de volle zon, want dan kunnen de bladeren verbranden. De plant groeit naar de zon toe, draai daarom de plant regelmatig een kwartslag. Kamertemperatuur van 18-22 °C is ideaal, de plant mag zeker niet te koud staan. Zorg er voor dat deze plant niet op de tocht staat en zet hem ook niet dicht bij een verwarming.
Water: Zorg dat de grond van de Olifantsoor altijd licht vochtig blijft, zonder dat de plant met zijn wortels in het water staat. Let op: geef deze kamerplant niet té veel water. Het is verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Ook is de Alocasia Cucullata erg gevoelig voor koud water, geef daarom altijd lauwwarm water. Besproei de bladeren af en toe met water, dat doet hem denken aan de tropen!
Giftig: De Alocasia Cucullata is licht giftig.


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu