1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Aglaonema Silver Bay 70 cm

Aglaonema Silver Bay 70 cm

31.65

De Aglaonema Silver Bay is een mooie plant voor een schaduwplekje.

Hoogte: ±70 cm
Potmaat: Ø 27 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Aglaonema Silver Bay heeft grote bladeren met een schitterende bladtekening. De binnenkant van de bladeren zijn licht van kleur met daar omheen een donkergroene rand. Deze plant komt van oorsprong uit de oerwouden van Zuidoost-Azië en behoort tot de familie van de Araceae (Aronskelkachtigen). De Aglaonema houdt van halfschaduw tot schaduw, maar zeker niet van direct zonlicht. Zet de plant ook op een tochtvrije plek en niet in de buurt van de verwarming. De ideale temperatuur ligt tussen de 15 en 22°C. De compacte bladgroei maakt deze plant mooi vol.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Aglaonema Silver Bay nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. Houd de grond van de Aglaonema Silver Bay altijd licht vochtig. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer.
# Sproeien
De Aglaonema Silver Bay houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Aglaonema Silver Bay is een langzame groeier, dus heeft niet zoveel voeding nodig. In de lente en zomer kan je de plant één keer in de maand voeding geven. In de herfst en winter is de plant in rust en heeft dan geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Aglaonema is geen snelle groeier, verpotten is niet vaak nodig. Neem altijd een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond. Doe dit bij voorkeur in de lente
# Snoeien
De Aglaonema Silver Bay wordt niet snel erg groot. Daarom is snoeien niet nodig. Maar lelijk geworden blad kun je natuurlijk altijd voorzichtig verwijderen.
# Giftig
De Aglaonema Silver Bay is licht giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. Deze plant is zeer luchtzuiverend. De plant kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Aglaonema in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
Als de bladeren lichter worden, staat de Aglaonema op een te lichte plek. Verplaats hem dan naar een schaduwrijke plek en de kleur komt weer terug in het blad.

Deze Aglaonema Silver Bay komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu