1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Kamerplanten voor een donker plekje!

Kamerplanten voor een donker plekje!

Sommige kamerplanten doen het prima in de volle zon. Andere planten staan weer graag op een lichte plek, maar willen absoluut geen direct zonlicht. En er zijn planten die met heel weinig licht al blij zijn. Iedere plant staat graag op de juiste plek. We gaan het hier hebben over kamerplanten die op een plek kunnen staan met een beperkte hoeveelheid daglicht. Deze kamerplanten noemen wij “schaduwplanten”. Zet ook deze planten nooit in een donkere afgesloten ruimte, want iedereen weet dat planten niet kunnen groeien zonder de juiste hoeveelheid licht.

Schaduw/weinig licht

We hebben allemaal wel een plek in huis met maar weinig licht. Maar ook op plekken waar weinig licht is, kunnen kamerplanten groeien. Deze planten noemen wij schaduwplanten. Veel mensen denken dat schaduwplanten helemaal geen zonlicht nodig hebben, maar dat is een groot misverstand! Ook schaduwplanten willen iets zonlicht, maar dan wel gefilterd zonlicht en het liefst maximaal 2 uur per dag. Deze planten zijn geschikt voor ruimtes waar weinig licht binnen komt, bijvoorbeeld een woonkamer op het noorden, de hal, de badkamer, de slaapkamer, kantoorruimte of een ruimte met kleine ramen.

Schaduwplanten

Heb je een donkere hoek of een plek met veel schaduw in huis of op kantoor, maar wil je toch graag op deze plek een plant neerzetten? De volgende kamerplanten uit ons assortiment kunnen prima op deze donkere plekken staan.

Calathea
De Calathea doet het goed op een wat donkere plek. Het is een plant die een donker hoekje zeker zal opfleuren.

Sansevieria
De Sansevieria stelt geen hoge eisen aan het licht en kan daarom op alle standplaatsen in een ruimte staan Deze plant blijft mooi van kleur als hij op een wat donkere plek staat.

Dracaena
De Dracaena houdt van schaduw, dus met heel weinig licht doet deze plant het prima!

Aloë Vera
De Aloë Vera is zo sterk dat deze plant ook op een donkere plek prima overleeft.

Euphorbia
De stoere Euphorbia is niet veeleisend, dus zet hem lekker op een schaduwrijke plek. Ook kan hij alle temperaturen hebben, zolang het maar niet vriest. 

Spathiphyllum
De Spathiphyllum is wat lichtbehoefte betreft een makkelijke kamerplant en gek is op schaduw.

Polyscias
Deze kamerboom kan ook goed op een schaduwrijke plek. Verplaatst deze plant liever niet , want van de stress laat hij dan vaak wat bladeren vallen.

Zamioculcas
Deze oersterke plant kan je echt overal in huis neerzetten. In een lichte of wat donkere ruimte en ook een wat drogere lucht is geen probleem voor deze plant.

Bestel je schaduw kamerplant eenvoudig bij Plantada.

Vond je deze informatie nuttig?

Andere bekeken ook

Menu