1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Kamerplanten voor een donker plekje!

Kamerplanten voor een donker plekje!

Iedere plant staat graag op de juiste plek. Sommige kamerplanten doen het prima in de volle zon. Andere staan weer graag op een lichte plek, maar zeker niet in de volle zon. En er zijn planten die met heel weinig licht al blij zijn. Zet planten nooit in een donkere afgesloten ruimte, want iedereen weet dat planten niet kunnen groeien zonder de juiste hoeveelheid (zon)licht. Is er helemaal geen daglicht aanwezig? Neem dan liever een kunstplant.

Schaduw/weinig licht

We hebben allemaal wel een plek in huis met maar weinig licht. Dat hoeft echt geen probleem te zijn, want ook op plekken waar weinig licht is, kunnen planten groeien. Deze planten noemen wij schaduwplanten. Veel mensen denken dat schaduwplanten helemaal geen zonlicht nodig hebben, maar dat is een groot misverstand! Ook schaduwplanten willen zonlicht, maar dan wel gefilterd zonlicht. Schaduwplanten hebben het liefst maximaal 2 uur per dag (gefilterd) zonlicht. Schaduwplanten kan je bijvoorbeeld zetten op een plek verder dan 3 meter van het raam, voor een raam op het noorden of in een hoekje van je kamer

Schaduwplanten

Heb je een donkere hoek of een plek met veel schaduw in huis of op kantoor, maar wil je toch graag op deze plek een plant neerzetten? De volgende kamerplanten uit ons assortiment kunnen prima op donkere plekken staan.

Calathea
De Calathea doet het goed op een wat donkere plek. Het is een plant die een donker hoekje zeker zal opfleuren.

Sansevieria
De Sansevieria stelt ook geen hoge eisen aan het licht. Deze plant blijft het mooist als hij op een wat donkere plek staat.

Dracaena
De Dracaena houdt van schaduw, dus met heel weinig licht doet deze plant het prima!

Aloë Vera
De Aloë Vera is zo sterk dat deze plant ook op een donkere plek prima overleeft.

Spathiphyllum
De Spathiphyllum is wat lichtbehoefte betreft een makkelijke kamerplant en gek is op schaduw.

Vond je deze informatie nuttig?

Andere bekeken ook

Menu