Kamerplanten die stress verlagen!

door | 29 maart 2020

Heb jij de laatste tijd ook last van stress of moeite om te ontspannen? Stress is nooit fijn en het is ook niet goed voor de mens. Kamerplanten zijn goed voor verbetering van onze mentale en fysieke gezondheid. Uit onderzoek is gebleken dat je in de buurt van kamerplanten minder gestrest bent dan in een omgeving zonder planten. In een groene omgeving zullen zowel je hartslag als je bloeddruk dalen. Alleen de groene kleur van een plant, zorgt al voor ontspanning en heeft een positieve werking op onze gemoedstoestand. Dus niet alleen het verzorgen van je planten, maar ook het kijken naar planten is al goed voor je bloeddruk en vermindert je stressniveau.

Kamerplanten verlagen stress

Welke planten tegen stress?

Wil je ook minder stress en een ontspannen gevoel? Dan is het nu het juiste moment om één van onze groene kamerplanten in huis te halen. De volgende planten helpen om je te ontspannen en te herstellen van stress:

De Aloë Vera.
De Aloë Vera zuivert goed lucht en geeft ook ’s nachts zuurstof af. De plant helpt tegen slapeloosheid en is goed voor een betere en diepere slaap, waardoor je ook minder stress hebt. Ook blijkt dat depressieve gevoelens verminderen. Probeer het maar gewoon!

De Vrouwentong (Sansevieria)
Volgens onderzoek zuivert deze plant heel goed de lucht van giftige stoffen en geeft zelfs ’s nachts zuurstof af. Door die schone lucht wordt je stress minder, maar ook heb je minder last van hoofdpijn en krijg je meer energie. Geef deze plant dus een plekje in jouw huis of kantoor.

De Lepelplant (Spathiphyllum).
Nog een plant die de stress bij je kan verminderen. Dit komt omdat deze kamerplant een sterke luchtzuiverende werking heeft. Hij filtert de lucht in huis van giftige stoffen en dit verminderd zeker jouw stress.

De Rhipsalis.
Ook de Rhipsalis is goed voor je gezondheid. Uit onderzoek is gebleken dat deze plant zorgt voor een kalmerende werking. Met een Rhipsalis in je kamer voel je je happy en daarom echt minder gespannen.

De Goudpalm (Areca).
Ook de Goudpalm is een plant die goed is voor je gezondheid. Deze plant zuivert namelijk heel goed de lucht. En schone lucht zorgt voor een lagere bloeddruk en dat werkt weer stressverlagend.