Je kamerplanten naar buiten

door | 27 juli 2020

Met een beetje geluk wordt het weer een mooie zomer. Neem je tuin, balkon of terras eens onderhanden en creëer een heerlijke vakantiesfeer. Kleed je tuin aan met prachtige tropische kamerplanten en je waant je in een warm vakantieland. Nu je met het mooie weer vaker buiten bent, kun je ook je planten eens mee naar buiten nemen. Veel kamerplanten vinden het heerlijk om buiten in het zonnetje te staan en houden wel van een beetje warmte. Een exotisch groen terras is dé trend van deze zomer. En met een stoere bananenplant, prachtige palm en sterke Yucca is jouw terras een echte jungle. Gun jouw kamerplanten ook vakantie tijdens deze zomermaanden.

Wij raden je zeker aan om de kamerplanten in de lente al eens even mee naar buiten te nemen, zo kunnen ze alvast een beetje wennen aan de aankomende (hete) zomer! Meestal kunnen de kamerplanten tussen mei en september lekker buiten op het terras staan. Let wel op de koudere nachten, een tropische plant moet je niet buiten laten staan als de temperatuur onder de 15 graden daalt. Kijk ook uit als je plant in de volle zon komt te staan, sommige planten kunnen deze warme temperaturen in de zomer niet aan. Dit geld ook voor harde wind, zie je dat het gaat stormen, haal jouw kamerplanten dan snel naar binnen. Ook houden niet alle kamerplanten van een harde regenbui. Voor veel kamerplanten is daarom een plekje onder een overkapping prima. De beschutting en het gefilterde zonlicht zorgen voor uitstekende omstandigheden voor je kamerplanten.

Wanneer mogen kamerplanten naar buiten?

Kamerplanten naar buiten

Welke kamerplanten kunnen naar buiten?

Kentiapalm
De Kentia is een tropische plant die geweldig staat op je terras of balkon. De Kentia staat het liefst in de halfschaduw. Geef deze plant wel regelmatig water, want de kluit mag absoluut niet uitdrogen.
Bananenplant
Zoals je weet is de Bananenplant een tropische plant. Net als in de natuur kun je deze exotische bladplant gerust in de volle en halfvolle zon zetten. Zet deze plant wel op een beschutte plek en zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 12 graden komt. Zorg dat de aarde altijd vochtig is.
Yucca
Deze ruige en sterke plant kan goed buiten staan. Zet hem in de zon of half zon, maar kijk wel uit met de hoeveelheid direct zonlicht. De hele dag in de volle zon is iets teveel van het goede. De Yucca kan trouwens wel even zonder water. Een zeer makkelijke plant voor buiten.
Monstera
Deze tropische plant vindt een plekje buiten ook heerlijk. Maar dan wel bij en temperatuur boven de 16 graden. Hij staat niet heel graag in de volle zon, zet hem daarom het liefst in de halfschaduw. Zet deze plant ook een beetje uit de wind en op een schaduwrijke plek.
Varens
Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker buiten. Heb jij jouw Varens ook buiten staan in de zomermaanden? Ze houden wel van halfschaduw en ga regelmatig langs met je gieter en plantenspuit, want ze mogen absoluut niet uitdrogen.
Cactussen en vetplanten
Vetplanten en cactussen zijn gewend aan zon en droogte. Zet ze daarom met het mooie weer maar lekker buiten, dit vinden ze heerlijk! Laat ze wel wennen aan de buitentemperatuur en begin daarom eerst in de schaduw. Ze hebben weinig water nodig in zomer, geef pas weer water wanneer de grond kurkdroog is. Let wel goed op met het weer, want met regen staan ze graag droog. Cactussen en vetplanten houden niet van nattigheid!