1. Home
  2. /
  3. Hangplanten

Hangplanten

Laat ze maar hangen! Met hangplanten geef je jouw interieur net iets extra’s.

Filter op prijs

Standplaats:

Geen ruimte genoeg? laat ze maar hangen!

Zin om je huis op te fleuren met groen? Planten in huis zorgen voor sfeer en gezelligheid. Een hangplant in huis is mooi en net weer even iets anders. Ze geven een ruimte wat speelsheid en een echte groene uitstraling. Zeker als je weinig ruimte hebt om planten neer te zetten en in de hoogte moet werken. In de jaren 70 zag je ze overal, maar gelukkig zijn hangplanten weer helemaal terug. Je ziet ze steeds vaker in interieurs voorbij komen, ook in winkels, restaurants en andere openbare plekken. Hangplanten waren de trend van 2020, maar ook in 2021 zal dit zich voortzetten. Hang ook eens planten op! Het is heel leuk om meerdere hangplanten naast elkaar te hangen. Speel met verschillende hoogtes en verschillende hangplanten, dit zorgt voor een speels effect.

Hangplanten kopen?

Bij Plantada hebben we een mooi assortiment hangplanten. Wij hebben verschillende soorten in diverse maten en uitvoeringen. Er zit voor iedere plantenliefhebber vast wel een leuke hangplant tussen! De meeste soorten zijn voorzien van een hangpot met ophangmechanisme. Vrijwel iedere hangplant is ook geschikt om in een hoge sierpot of vaas te plaatsen. Haal dan eenvoudig het ophangmechanisme er af. Wij hebben hangplanten voor zonnige plekken en voor donkere plekjes. We hebben ook hangplanten die eindeloos groeien, zoals de Scindapsus, ook wel bekend als de Epipremnum en de Philodendron Scandens. De lange slierten van deze planten kunnen omhoog klimmen als je hem leidt, maar ook laten hangen is een optie. Deze planten zijn heel sterk en groeien snel. Maar er zijn ook trage groeiers, zoals de bloeiende Lipstickplant, die met zijn bijzondere bladeren en met de rode en roze bloemen een echte blikvanger in huis is. Neem maar een kijkje bij al onze hangplanten.

Een hangplant kan altijd en overal.

De hangplant is even uit beeld geweest, maar tegenwoordig is het weer helemaal trendy om hangplanten in je huiskamer te hebben. Natuurlijk kan je hangplanten echt overal ophangen zoals voor het raam, in de keuken, in een leuk hoekje in de slaapkamer, in de hal of zelfs de badkamer. Ook zie je steeds meer hangplanten terug komen in kantoren, maar ook in winkels, restaurants en andere openbare plekken. Bovendien hebben hangplanten ook nog een akoestische werking. Dat is handig en prettig voor lege ruimtes en kale kantoren. Sommige hangplanten zuiveren de lucht, verminderen stress en ze fleuren de boel op, zonder dat het veel plek in beslag neemt! Naast het ophangen van planten, kan je ook kasten, planken, rekken, krukken, zuilen, plantentafels, plantenladders of plantenmuur gebruiken. Of plaats de plant in een sierpot op poten. Door de lange slierten/bladeren geeft dit een mooi effect in combinatie met je andere planten. Of je nu een vintage of modern interieur hebt, hangplanten komen altijd en overal tot hun recht. Daarom is een hangplant een echte eyecatcher in jouw interieur!

Hangplant aan het plafond.

Zorg dat je een hangpot met ophangsysteem hebt waar jouw hangplant in kan. Als je een haak in het plafond draait waar je jouw plant op wilt hangen, kun je mooi dat systeem aan de haak bevestigen. Let er wel op dat de plant genoeg licht krijgt. Het licht valt vaak naar beneden, waardoor plekken dicht bij het plafond niet genoeg zonlicht kunnen krijgen.

Ophangen van hangplanten:
Hangplanten kunnen best zwaar zijn om op te hangen, zorg er dus altijd voor dat er een stevige haak in het plafond zit
Het beste kan je de hangplanten ophangen tussen de 180 cm en 210 cm hoog. Dit is de ideale hoogte waarbij je nog makkelijk de planten water kan geven.
Hoe dichter bij het plafond, hoe minder licht een plant krijgt. In de meeste huizen komen de ramen namelijk niet tot het plafond. Kijk dus hoe het licht naar binnen komt.
Voor een luchtig gevoel kan je de hangplant het beste een stukje van de muur af hangen.

Aangeraden wordt om de plant minstens 25 cm van de muur af te hangen.

Hangplant op de hoek van een kast.

Heb je een saaie kast in de woonkamer staan die je op wilt fleuren? Zet een hangplant op de hoek bovenop de kast en laat de stengels naar 2 zijkanten groeien. Met de juiste verzorging zal je plant langer worden en de kast versieren.

Hangplant op een plantentafel of zuil.

Wil je toch liever op een lager niveau van een hangplant genieten? Zet de plant dan op een plantentafel of zuil naast bijvoorbeeld de bank of in de hoek van de kamer. Ga voor iets dat net zo groot is als de pot waar de hangplant in zit, zodat de bladeren of stengels van de plant er niet op blijven steken.

Verzorging van hangplanten.

Het onderhoud van een hangplant is niet veel ander als voor een normale kamerplant. Hangplanten hebben soms alleen wat vaker water nodig De warmte in huis stijgt op waardoor de aarde van de hangplanten wat sneller kan opdrogen. Haal je hangplant af en toe even naar beneden om te kijken of de bladeren er nog allemaal goed uitzien! Belangrijk is ook dat je voor de hangplant een waterdichte pot gebruikt, zodat er geen water uit kan lekken. Wil je lang blijven genieten van jouw mooie hangplanten, dan is het natuurlijk ook belangrijk dat je deze goed verzorgd. In onze plantenwijzer/verzorging vind je alle informatie van onze hangplanten.

Hangplanten bezorgen

Het is zeer eenvoudig om hangplanten online te bestellen. Heb je een keuze kunnen maken? Voor welke hangplant je ook gaat, wij bezorgen hem snel en gratis bij je thuis. Het grote voordeel van planten bestellen bij Plantada is dat je niet meer hoeft te sjouwen met je planten. Ze worden gratis bij je thuis bezorgd en je krijgt altijd een Track en Trace van PostNL, zodat je precies weet wanneer je planten worden afgeleverd. We streven naar een levertijd van 48 uur (2 werkdagen).

Menu