1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Hangplanten, laat ze maar hangen!

Hangplanten, laat ze maar hangen!

Hangplanten zijn op dit moment weer helemaal trendy. Ze zijn een tijdje uit beeld geweest, maar het is nu weer helemaal hip om hangplanten in huis te hebben. Heb je weinig ruimte op de vensterbank of grond voor je kamerplanten? Er is altijd ruimte voor een mooie hangplant! Hangplanten zijn er in allerlei soorten en maten en je kunt ze ophangen maar ook ergens opzetten. Hangplanten zijn een manier om je interieur nog gezelliger te maken en het is een leuke vorm van decoratie. Of je nu een modern, vintage of industrieel interieur hebt, hangplanten komen overal tot hun recht. Ze staan leuk in de huiskamer, keuken, slaapkamer, trappengat of badkamer. Ook zie je steeds meer hangplanten in kantoren, winkels en restaurants. Een hangplant is mooi en net weer even iets anders.Welke ruimte ga jij opfleuren?

Hangplanten Blog

Hang je hangplanten op

Het is altijd leuk om verschillende soorten hangplanten bij elkaar op verschillende hoogtes te hangen. De meeste van onze hangplanten koop je met een ophangmechanisme. Hangplanten kunnen best zwaar zijn om op te hangen, zorg er dus altijd voor dat er een stevige haak in het plafond zit. De goede hoogte om hangplanten op te hangen is tussen de 180 cm en 210 cm hoog. Hoe dichter bij het plafond, hoe minder licht een plant krijgt.

Zet je hangplanten neer

Naast dat je deze planten kan ophangen, kan je ze natuurlijk ook leuk neerzetten op kasten, planken, rekken of plantentafel. Plaats je de hangplant toch liever in een pot? Dan hoeft je alleen het ophangmechanisme van de pot af te halen of de plant over te zetten in een mooie sierpot.

Verzorging hangplanten

Wil je lang genieten van jouw mooie hangplanten, dan is het ook belangrijk dat je ze goed verzorgd. De verzorging van hangplanten is niet veel anders als voor normale kamerplanten. Het is alleen vaak iets moeilijker om te doen. Zorg er dus altijd voor dat je er met een stoel bij kan, want om nu iedere gietbeurt een ladder te pakken! Hangplanten hebben soms wel wat vaker water nodig, omdat de warmte in huis opstijgt, waardoor de aarde wat sneller opdroogt.

Maar welke planten zijn nu het meest geschikt om te hangen?

Er zijn heel veel mooie hangplanten. Voor welke hangplant ga jij? Om je een beetje te helpen, hier een greep uit onze mooiste hangplanten:
Aeschynanthus (Lipstickplant)
Asparagus (Sierasperge)
Asplenium Parvati
Chlorophytum Comosum (Graslelie)
Hedera Helix “Wonder” (Klimop)
Humata Tyermannii (Hazenpootvaren)
Microsorum Diversifolium (Kangoeroevaren)
Nephrolepis (Krulvaren)
Phlebodium Davana (Blauwvaren/Zinkvaren)
Phlebodium (Blauwvaren/Zinkvaren)
Pilea Depressa Sao Paulo
Platycerium (Hertshoornvaren)
Rhipsalis Cashero (Rotskoraal)
Senecio Himalaya (Kruiskruid)
Tradescantia Zebrina (Vaderplant)

Vond je deze informatie nuttig?

Andere bekeken ook

Menu