1. Home
  2. /
  3. Groene Plant

Groene Plant

Kamerplanten zijn onmisbaar voor ieder interieur.  Bij ons kun je kamerplanten kopen in diverse soorten, maten en kleuren. Er is altijd een kamerplant die past binnen jouw stijl en interieur.

Niets gevonden.

Kamerplanten online kopen.

De mooiste kamerplanten koop je tegenwoordig heel gemakkelijk online. Plantada heeft online een zeer ruim assortiment kamerplanten in alle soorten en maten. Er is voor ieder interieur wel een passende plant te vinden. Ons onderscheidend vermogen is dat wij een breed assortiment kamerplanten kunnen aanbieden voor een zeer betaalbare prijs. Onze webshop is dé verzamelplek voor heel veel kamerplanten, waar je zowel goedkope planten als de wat duurdere planten kunt vinden. Wij leveren niets uit eigen voorraad, maar alles komt rechtstreeks van de kweker. Hierdoor zijn al onze planten gegarandeerd 100% vers, gezond en van de beste kwaliteit. Je planten worden veilig en binnen 48-uur gratis thuisbezorgd.

Groot aanbod kamerplanten.

Als je online op zoek bent naar een kamerplant, merk je al snel dat er heel veel verschillende type kamerplanten te koop zijn. Soms zie je door de planten het bos niet meer! Wij helpen je graag de geschikte kamerplant in huis te halen. Er zijn heel veel soorten kamerplanten: groene kamerplanten, bloeiende kamerplanten, palmen, varens, cactussen en vetplanten. Er zijn bovendien zelfs kamerplanten die er niet alleen voor zorgen dat er meer sfeer in huis is, maar ook de lucht nog eens zuiveren. Deze luchtzuiverende kamerplanten zijn perfect voor op de slaapkamer, maar natuurlijk ook voor de woonkamer of kantoor. Ons assortiment is geschikt voor iedere soort plantenliefhebber.

Welke plant zoek je?

Bij Plantada kun je vooraf in de zoekbalk aangeven naar wat voor kamerplant je op zoek bent. Van Bananenplant tot Olifantspoot, groot of klein, wij hebben het allemaal. Tussen de filtermogelijkheden heb je tevens de keuze uit:
# categorie
# prijs
# het formaat
# potmaat
# de plek in je huis

Groene kamerplanten.

Groene planten zijn weer helemaal terug van weggeweest. Ze worden gebruikt als aankleding van vele huiskamers, slaapkamers, badkamers en kantoren. Er zijn tegenwoordig zoveel soorten en maten, dat er voor ieder interieur en voor iedere ruimte wel een groene kamerplant te vinden is. In de categorie groene kamerplanten behoren simpelweg gezegd alle kamerplanten die niet bloeien. In plaats van bloemen hebben deze planten vaak prachtige bladeren. Kies dus op basis van het uiterlijk of specifieke eigenschappen welke groene kamerplant bij jouw interieur past. Plantada heeft een breed aanbod aan groene kamerplanten.

Bloeiende kamerplanten.

Bloeiende kamerplanten zijn echt een aanwinst in je interieur. Het zijn planten waar je lang van kan genieten, sommige plantensoorten bloeien zelfs het hele jaar door. Ook kunnen sommige planten heerlijk ruiken, dat komt natuurlijk door de bloemen die aan deze planten groeien. Bloeiende kamerplanten vragen over het algemeen wel iets meer aandacht en zorg dan groene kamerplanten, maar als je de planten de verzorging geeft die ze nodig hebben, kan je van deze bloeiende kamerplanten vaak maanden en soms wel jaren genieten.

Kantoorplanten

Planten op de werkvloer worden steeds belangrijker. Uit meerdere onderzoeken blijkt ook dat planten ervoor zorgen dat het de concentratie en productiviteit verbeterd en daarnaast is de geluiddempende werking van grote toegevoegde waarde. Iets wat je op kantoor goed kunt gebruiken! Blijf fris en fit op kantoor, we kunnen het niet genoeg benadrukken, planten zijn je beste collega’s. Ze zijn goed voor je (geestelijke) gezondheid, je creativiteit en de rust op kantoor. En zeg nou zelf, een kantoor met mooie planten zorgt ook voor een nette en verzorgde uitstraling. Een goede keuze voor een kantoorplant is een plant die een luchtzuiverende werking heeft. Luchtzuiverende kantoorplanten zorgen ervoor dat de schadelijke stoffen uit de lucht worden gehaald. Het is ook niet praktisch om planten te nemen die heel veel onderhoud nodig hebben. Wij hebben daarom voor jou alvast een selectie gemaakt van sterke kantoorplanten. Kijk bij onze kantoorplanten.

Cactussen en Vetplanten.

Vetplanten en cactussen geven je interieur een stoere look. Wil je een nieuwe kamerplant kopen die weinig verzorging nodig heeft? Bekijk dan eens onze hippe cactussen en vetplanten! Deze zijn al langere tijd een trend binnenshuis en gelukkig blijft deze trend nog bestaan. Cactussen en vetplanten zijn nauwe familie van elkaar. Het verschil is dat alleen cactussen de kenmerkende knobbeltjes hebben waarop de naalden zijn ingeplant. Een verzamelnaam voor cactussen en vetplanten is “succulenten”.

Huisdier- en kindvriendelijke kamerplanten.

Heb je kinderen en/of huisdieren, dan is het belangrijk om niet-giftige kamerplanten in huis te halen. Er zijn veel kamerplanten die giftig zijn voor mens en dier en daar is helaas niet iedereen zich bewust van. Want zo zijn de Dieffenbachia, de Sansevieria en de Philodendron echt giftig.
Niet dodelijk, maar door inname of spelen met de plant kan je kind of huisdier toch vervelende klachten krijgen, dus PAS OP!
In onze categorie Huisdier- en Kindvriendelijke kamerplanten vindt je de kamerplanten die absoluut niet giftig zijn en veilig zijn voor je kind en/of huisdier.

Luchtzuiverende kamerplanten.

Alle kamerplanten zorgen wel voor wat extra zuurstof, maar lang niet alle planten zuiveren ook nog eens de lucht. Er zijn maar een aantal planten waarbij wetenschappelijk bewezen is dat ze bijdragen aan een schone, gezuiverde lucht in huis. Kan jouw interieur wel een opfrisser gebruiken?
Voordelen van luchtzuiverende planten:
# De hoeveelheid aan schadelijke en chemische stoffen wordt door de aanwezigheid van luchtzuiverende planten drastisch verlaagd.
# Ze zetten koolstofdioxide om in zuurstof.
# Bepaalde klachten als droge ogen, hoofdpijn, concentratieproblemen, duizeligheid en last van de luchtwegen.
# Decoratief en dragen bij aan een aangename leefomgeving worden door deze planten verminderd.
Neem een kijkje bij onze luchtzuiverende kamerplanten.

Plantada Deals.

Bekijk in de categorie Plantada Deals naar aanbiedingen en leuke plantencombinaties. Mix en Match! Ook een groot succes zijn onze Duo- en Megadeals! Meer plant voor je geld! Of in één keer klaar met onze Plant + Pot sets.

Grote kamerplanten

Kleine planten zijn leuk, maar sommige plekken in huis vragen echt om grote kamerplanten. Heb je een grote lege ruimte of een kale hoek in de woon- of slaapkamer en zoek je een grote kamerplant om die plek op te vullen? Een grote kamerplant zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit in je huis, want veel van deze grote planten zijn namelijk ook luchtzuiverend. Bij Plantada vind je allerlei soorten grote kamerplanten. Je kunt hierbij kiezen voor planten vanaf 100 cm en groter. Het filter kan je hierbij helpen.

De geschikte kamerplant op de juiste plek.

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw kamerplanten is het belangrijk dat je de juiste planten kiest op basis van waar je ze in huis zet en wat de ligging is ten opzichte van zon/licht.
# Zonnig
Dit is een locatie voor het raam op het zuiden, westen of oosten, tot 2 meter afstand. Hier krijgt de plant tot 5 uur zonlicht. Houdt er rekening mee dat raamdecoratie de lichtintensiteit verlaagt.
# Halfschaduw
Deze locatie is gemiddeld 2-3 meter van een raam, of direct voor een raam op het noorden. Deze standplaats ontvangt ongeveer 3 tot 5 uur zonlicht. Andere halfschaduw locaties zijn; naast het raam, bij een raam onder een balkon/veranda of voor een raam kleiner dan een vierkante meter.
# Schaduw
Hierbij is het niet noodzakelijk dat de kamerplant letterlijk in de schaduw staat, maar het is wel van belang dat de woonplant op een standplaats staat met een lagere lichtintensiteit. Hoe verder van het raam, hoe lager de lichtintensiteit. “Schaduw” is een locatie verder dan 3 meter van het raam, of op een locatie waarbij de kamerplant minder dan 3 uur direct zonlicht ontvangt per dag. Bijvoorbeeld voor een raam op het noorden.

Welke planten kunnen in de schaduw?

Elke plant heeft natuurlijk licht “zonlicht” nodig om te overleven. Maar er zijn toch een aantal kamerplanten die het goed doen bij weinig licht of in de schaduw. Wat voorbeelden van onze schaduwplanten zijn:
# De Rhapis palm.
Deze palm voelt zich goed thuis in de schaduw, er is geen kamerplant die zo donker kan staan als deze Rhapis.
# De Dracaena
De Dracaena Janet Lind en de Janet Craig zijn twee Dracaena’s die het goed doen in de schaduw. Zeer gechikt voor in de schaduwhoekjes in je huiskamer en op kantoor.
# De Sansevieria
De Sansevieria is een kamerplant die overal in de ruimte kan staan. Hij kan goed overleven in de zon, maar ook in de schaduw voelt de Sansevieria zich goed thuis.
# De Kentiapalm
De Kentiapalm/Howea Foresteriana kan staan waar veel schaduw is, maar ook op lichtere plekken.

Welke planten kunnen op een zonnige plek?

Kamerplanten in de volle zon ontvangen veel direct zonlicht. Niet alle kamerplanten zijn geschikt voor een standplaats met een hoge lichtintensiteit. Toch zijn er een aantal kamerplanten die het erg goed doen bij veel direct zonlicht. Welke planten verdragen het meeste licht? Heb je een raam op het zuiden, die je wilt opfleuren?
# Sansevieria
De Sansevieria is een plant die goed geschikt is voor een standplaats waar veel direct licht is. Deze plant is een sterke plant die makkelijk is qua verzorging. Van deze plant kan je levenslang plezier hebben.
# Cactus
De cactus is een woestijnplant die bekend staat als sterke kamerplant en die geschikt is voor een standplaats met veel direct zonlicht. Ook kan de plant lang zonder water. Een plant die dus vol in de zon gezet kan worden.
# Yucca
De Yucca is een kamerplant die geschikt is voor een lichte standplaats dicht bij het raam. Omdat de stam van de Yucca water opslaat heeft de plant maar weinig water nodig.
# Ficus
De Ficus is een populaire kamerplant die goed geschikt is voor een standplaats met veel licht. Hier tegenover staat dat de Ficus meer water verbruikt als hij in de zon geplaatst is. Een Ficus met kleiner blad heeft een lichtere plek nodig dan een Ficus met groter blad.

Verzorging van je kamerplant

Als je eenmaal de juiste plant hebt gevonden, is het van belang om hem goed te verzorgen. De verzorging van een kamerplant is afhankelijk van het soort plant. Elke plant heeft behoefte aan water en licht, alleen verschilt de hoeveelheid die ze nodig hebben. Om je te helpen hebben wij een plantenwijzer gemaakt over de verzorging van kamerplanten. Hier lees je alles over voeding, snoeien, standplaats en hoeveel water een plant nodig heeft en hoe en wanneer je de plant moet/kan verpotten. Neem zeker even een kijkje op deze pagina en doe hier je voordeel mee.

Kamerplanten bezorgen

Het is zeer eenvoudig om kamerplanten online te bestellen. Of je nu een paar kleine of grote kamerplanten wilt laten bezorgen. Heb je een keuze kunnen maken? Voor welke kamerplant je ook gaat, wij bezorgen hem snel en gratis bij je thuis. Het grote voordeel van planten bestellen bij Plantada is dat je niet meer hoeft te sjouwen met je planten. Ze worden gratis bij je thuis bezorgd en je krijgt altijd een Track en Trace van PostNL, zodat je precies weet wanneer je planten worden afgeleverd. We streven naar een levertijd van 48 uur (2 werkdagen).

Menu