1. Home
 2. /
 3. Blog
 4. /
 5. Fair Flora voor eerlijke en duurzame planten.

Fair Flora voor eerlijke en duurzame planten.

De bewuste consument die graag meer groen in huis wil, kiest voor de kamerplanten van Plantada met het Flair Flora label. Mensen worden steeds bewuster van de impact die onze keuzes hebben op het milieu en de toekomst van onze kinderen. Daarom kiezen we steeds vaker voor duurzame producten. Dat geldt voor veel producten in de supermarkt, onze kleding en nu dus ook voor duurzame en eerlijke kamerplanten. Al lijkt het eerst wat vreemd, kamerplanten lijken immers duurzaam, eerlijk en zijn toch natuurlijke producten. Een Fair Flora plant is een kamerplant die wordt geproduceerd met oog voor duurzaamheid op het gebied van mens, milieu en grondstoffen. Daarnaast wordt continu gewerkt om deze kamerplant nog duurzamer te produceren. Het team van dit eerlijke plantenlabel bestaat uit zeven vrouwen die zich inzetten voor een mooiere wereld door de verkoop van duurzame bloemen en planten. Hiervoor werken zij samen met duurzame kwekers met footprint berekening. Daarnaast wordt de CO₂ uitstoot per verkocht product gecompenseerd. Ten slotte worden er ook donaties gedaan aan goede doelen. Genoeg redenen dus om te kiezen voor Fair Flora. De kamerplanten van Fair Flora zijn herkenbaar aan het grote label met daarop de tekst: I am Fair Flora.

Fair Flora Label Plantada

Bijzonder aan dit kleurrijke label is dat het een meststof is. Je moet het label verscheuren en met de aarde mengen. Daarmee is je kamerplant 3 maanden lang verzekerd van goede meststoffen. Het label dat gaat composteren bevat namelijk vleermuismest.
De bloempotten zijn nu nog deels van plastic, maar er wordt door het bedrijf hard gewerkt aan het vervangen van alle kunststof bloempotten. Deze moeten eveneens duurzaam zijn en voldoen aan de criteria van het bedrijf om compleet duurzame bloemen en planten te leveren.

Goede doelen

Fair Flora geeft ook van elke verkochte plant een deel aan een goed doel.
De 7 goede doelen die gesteund worden door Fair Flora zijn:

 • 2MOTHERS = Helpt moeders met kinderen met een beperking in Bangladesh.
 • LA TORTUGA FELIZ = Zorgt met vrijwilligers voor de bescherming en opvang van zeeschildpadden en hun leefomgeving.
 • WORK WITH NATURE = Beschermt o.a. het regenwoud in Costa Rica en zorgt dat de lokale bevolking hierin betrokken zijn.
 • STICHTING DIERENLOT = Helpt (wilde) dieren in Nood in Nederland d.m.v. opvang, verzorging en het opnieuw uitzetten.
 • CHRISTIAN CHILDCARE PROGRAMME = Bied hulp aan kinderen in Oost-Uganda d.m.v. scholing en werk.
 • MADE BLUE = Maakt schoon drinkwater in ontwikkelingslanden mogelijk. Schoon drinkwater voor iedereen.
 • PLASTIC SOUP FOUNDATION = Haalt plastic afval uit het water, en zorgt dat het er niet (meer) in komt.

Duurzaam

De Fair Flora kwekers zijn dag in dag uit bezig met het kweken van prachtige bloemen en planten. Daarbij letten ze op gebruik van meststoffen en gewasbescherming, inzet van energie en elektra en ontwikkeling van personeel. Dit is al geborgd in diverse certificaten, zoals MPS A, GAP en Socially Qualified. Daarnaast hebben onze Fair Flora kwekers allemaal hun footprint berekend, Dit hebben zij gedaan door gebruik te maken van de applicatie EcoChain. Door deze berekening is exact bekend wat de milieu-impact is van de geteelde producten. Ze weten dus waar de knelpunten in de bedrijfsvoering zitten en werken er hard aan om hier verbetering in aan te brengen. De sierteeltsector kan pas echt verduurzamen als de klant bereid is mee te werken aan die verbeteringen. Met jouw aankoop help je innoveren! Dus koop onze Fair Flora kamerplanten.

Vond je deze informatie nuttig?

Andere bekeken ook

Menu