1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. De voordelen van kamerplanten in je huis.

De voordelen van kamerplanten in je huis.

Twijfel je nog om kamerplanten in huis te halen? Heb je geen groene vingers, woon je op een klein kamertje of heb je weinig tijd om aandacht te geven aan je planten. Lees dat hier onze voordelen van kamerplanten!

Top vijf voordelen kamerplanten huis Plantada

Niet langer twijfelen, laat je nu overtuigen door deze 5 voordelen van het hebben van kamerplanten.

1. Kamerplanten zorgen voor meer zuurstof

Met biologie hebben we allemaal geleerd over fotosynthese. Overdag doen planten aan fotosynthese, Om de fotosynthese te kunnen uitvoeren heeft een plant drie dingen nodig, water via de wortels van een plant, koolstofdioxide (CO2) via de huidmondjes in de bladeren en (zon)licht voor de energie. Zonder licht kan een plant niet aan fotosynthese doen. Het voordeel van kamerplanten is dat ze daarbij CO2 en water omzetten naar zuurstof en suikers met behulp van licht. Kamerplanten in huis zorgen dus voor meer zuurstof in huis. Zonder planten op onze wereld kunnen wij niet ademhalen.

2. Kamerplanten zuiveren de lucht

Zowel de bladeren als ook de wortels van kamerplanten zuiveren de lucht door het opnemen van schadelijke stoffen zoals koolstofmonoxide (CO2) en formaldehyde, een giftig stofje dat wordt gebruikt in de productie van sommige bouwmaterialen en in textiel. Deze kamerplanten in huis produceren dus niet alleen zuurstof, maar ze kunnen ook nog eens de lucht zuiveren, door deze schadelijke gassen te neutraliseren. Dit zorgt er ook voor dat er geen onfrisse geuren ontstaan in je huis.

3. Kamerplanten maken je gezonder en blijer

Uit onderzoek blijkt dat ruim 80% van de Nederlanders blij wordt van kamerplanten om zich heen. Logisch, want ze maken ons om meerdere redenen gelukkig en gezond! Kamerplanten in huis zorgen niet alleen voor een ontspannen sfeer, maar ze hebben ook zeker een positief effect op je fysieke en mentale gesteldheid. Van kamerplanten in je omgeving wordt je niet alleen minder snel ziek, maar dus ook gelukkiger. Conclusie: mensen die omringd worden door kamerplanten voelen zich tevredener, energieker en hebben minder snel last van hoofdpijn en moeheid.

4. Kamerplanten in huis geven je rust en ruimte

Dit is misschien wel het belangrijkste voordeel om kamerplanten in je huis te halen. In deze tijd zijn we continue druk bezig, wonen we alsmaar vaker in de drukke stad en hebben we steeds minder groen om van te genieten. Daarom halen we met de groene revolutie de natuur gewoon naar binnen. Zo creëer je een fijne, groene plek waar je helemaal tot rust kan komen. Groen is de kleur van de natuur, groen brengt het zenuwstelsel tot rust en brengt onze energie in evenwicht. Het helpt ook om onze gevoeligheid en empathie te vergroten.

5. Kamerplanten maken je aandachtiger

Studies toonden al aan, dat kamerplanten je stresslevel omlaag brengen en dat je geconcentreerder, creatiever en productiever bent tussen planten. Een aanrader dus, dus ook voor je werkplek. Overtuig je baas om meer groen op je werkplek te nemen! Bovendien zijn planten ook uitstekend in het gezond maken van die kantoorlucht die vaak te droog is door verwarming en airco’s. Nog een voordeel van planten op de werkplek: ze absorberen heel veel geluiden!

Wij hopen dat na het lezen van deze blog je twijfels weg zijn!
Kijk gelijk even bij al onze kamerplanten, er zit vast iets voor je bij!


Bekijk hier al onze kamerplanten

Vond je deze informatie nuttig?

Andere bekeken ook

Menu