1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Waarom vetplanten kopen?

Waarom vetplanten kopen?

Wil je nieuwe kamerplanten kopen die weinig verzorging nodig hebben? Denk dan eens aan vetplanten. Deze planten zijn op dit moment een grote trend en dat is natuurlijk niet zonder reden! Het zijn de makkelijkste kamerplanten die er zijn. Je hebt voor deze planten niet veel tijd en ook geen groene vingers nodig. Vetplanten zijn ‘succulenten’. Succulent betekent dat de plant het water opslaat in een deel van de plant, zoals de bladeren, stengel of de wortel. Wanneer het wat droger wordt kan de plant dit opgeslagen water gebruiken om te overleven. Je hoeft vetplanten niet zo vaak water te geven, ze zorgen een beetje voor zichzelf! Vetplanten heb je in allerlei soorten en maten. Onze populaire vetplanten ”succulenten” zijn de Cactus, Aloë Vera, Kalanchoë, Euphorbia en de Rhipsalis. In de jaren 60, 70 en 80 waren vetplanten ook al erg populair. Ze zijn nu weer helemaal terug, je komt ze in elk interieur wel tegen. Door hun verscheidenheid en uitstraling passen ze in een modern, industrieel of landelijk interieur.

Cactussen en Vetplanten

Verzorging

Vetplanten zijn zeer makkelijke planten. De groeiperiode is in de zomer. Geef dan flink wat water in één keer tot de grond volledig is doordrenkt. Laat de grond daarna bijna helemaal uitdrogen. Dit is beter dan elke dag een beetje, want deze vetplanten slaan hun water op en regelen zelf wel hoeveel ze gebruiken. Als je een vetplant wel eens een keer vergeet water te geven, is dat helemaal geen probleem. De meeste succulenten gaan dood door teveel water. Liever te weinig dan te veel water!

Overwinteren

In de zomer kunnen ze lekker warm en zonnig staan, zelfs buiten op een terras. De meeste vetplanten hebben een groeiperiode in de zomer. Maar in de winter hebben ze echt een rustperiode nodig van zeker 3 tot 4 maanden, zodat ze in het voorjaar weer kunnen bloeien. Tijdens de rustperiode hebben de vetplanten geen of weinig water nodig. Zet jouw vetplanten in deze rustperiode, op een koele, lichte en droge plek.

Vond je deze informatie nuttig?

Andere bekeken ook

Menu